Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες


"Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες κάποιοι από εμάς αναζητούμε την ευφορία της γιορτής στην υλική της υπόσταση. Νομίζω πως μεγαλύτερη ψυχική ικανοποίηση μπορεί να έρθει, αν στραφούμε στην προσφορά. Καθ' ένας από εμάς έχει κάτι να δώσει στον συνάνθρωπό του που υποφέρει από αρρώστια, από φτώχεια, από μοναξιά, από αποκλεισμό, από έλλειψη προοπτικής και ελπίδας".





Για έτος μεγάλων, τολμηρών και δίκαιων αποφάσεων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. "Το 2010 κάνουμε όλοι μαζί το πρώτο βήμα. Το πιο καθοριστικό βήμα. Θέλουμε το 2010 να αποτελέσει έτος - ορόσημο, έτος μεγάλων, τολμηρών και δίκαιων αποφάσεων, μεγάλων αλλαγών και ανατροπών", τονίζει ο πρωθυπουργός και επισημαίνει ότι "μαζί θα καταφέρουμε να ανοίξουμε ένα νέο, ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο κεφάλαιο στο βιβλίο της ιστορίας μας. Την ιστορία καλούμαστε και θα την γράψουμε μαζί, καθημερινά όλοι μας, με καινοτόμες αποφάσεις και νέες επιλογές".

Μέσα στο 2010 θα αρχίσει να φαίνεται φως επισημαίνει ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. "Ελπίδα υπάρχει και το ξημέρωμα δεν αργεί" επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Μπορούμε" το 2010 και αυτό είναι "θέμα απόφασης και επιλογής σημειώνει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ. "Αν ο λαός δεν αποφασίσει να τρομοκρατήσει κυριολεκτικά τους επάνω, τότε είναι βέβαιο ότι αυτοί σαν πραγματικοί τρομοκράτες θα επιπέσουν πάνω στο λαό με τα χειρότερα μέτρα" επισημαίνει στο μήνυμά της η γγ του ΚΚΕ.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κάλεσε όλη την πολιτική ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. "Το 2009, είναι σίγουρο ό,τι κάποιοι δεν σας ικανοποίησαν και κάποιοι σας απογοήτευσαν" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

"Στο σημερινό δύσκολο, διεθνές και εσωτερικό περιβάλλον, η ελπίδα βρίσκεται στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την βελτίωση των όρων της ζωής τους, στο διαρκή αγώνα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας δικαιοσύνης, ανεκτικότητας και αλληλεγγύης", τονίζει στο μήνυμά της η ΚΠΕ του Συνασπισμού και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το 2010 θα γίνουν βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: