Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Μα πως τα γνωρίζουμε όλα αυτά?

Η ανθρώπινη υπόσταση του velos
Βρίσκεται στα Γρεβενα , διαμένει στα Γρεβενα, κατοικεί στα Γρεβενα, βιώνει στα Γρεβενα, δημιουργεί στα Γρεβενα, αναπτύσσεται στα Γρεβενα.


Γνωρίζει πολλά περισσότερα από κάποιους που λένε ότι τα γνωρίζουν όλα, μαθαίνει περισσότερα κάθε μέρα από το geraki που λόγω εξειδίκευσης εισχωρεί και στα ποιο ασφαλή γραφεία των τοπικών δημόσιων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης
Διαβάστε λοιπόν συμπολίτες μου να επιβεβαιωθείτε σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαφθορά και πως μεγαλουργεί από τους αιρετούς άρχοντες. .


Οι «συνήθεις ύποπτοι», δήμοι και νομαρχίες, συνεχίζουν την παράδοση της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Πρωταθλητές –και μάλιστα μακράν μπροστά– ανεδείχθησαν οι ΟΤΑ, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


Οι βασικοί τομείς όπου «διαπρέπουν» δήμαρχοι και νομάρχες είναι οι εξής:


ΚΑΦΕ-ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ.
Απαιτείται άδεια από το αρμόδιο δημοτικό συμβούλιο, αλλά η συναλλαγή ξεκινάει από το γεγονός ότι οι χώροι συνήθως δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Κάνουν, λοιπόν, «στραβά μάτια» για αυθαίρετες κατασκευές, για ανεπαρκείς χώρους υγιεινής, αλλά και τραπεζοκαθίσματα πολλαπλάσια από αυτά που επιτρέπονται.
Εξοδος χωρίς... είσοδο
Μας είπαν ότι εστιατόριο επώνυμου επιχειρηματία, λόγω κατασκευής, δεν μπορούσε να αποκτήσει έξοδο κινδύνου όπως επιβάλλει ο νόμος. Ετσι βρέθηκε η λύση: «Βαφτίστηκε» έξοδος η μοναδική πρόσβαση στον χώρο και άδεια δόθηκε, αφού το γράμμα του νόμου δεν αναφέρει τίποτα για... είσοδο!
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.
Οι περισσότεροι δήμοι δείχνουν με τις πράξεις τους ότι το ΑΣΕΠ είναι για τους «γραφειοκράτες», προχωρώντας σε προσλήψεις χωρίς την τήρηση των διαδικασιών, πέρα από τις στρατιές των συμβασιούχων που διαθέτουν. Οι δήμαρχοι, επειδή έχουν άμεση σχέση με τους πολίτες, είναι πιο ενδοτικοί σε τέτοιες τύπου πιέσεις.
ΕΡΓΑ.
Οι κατατμήσεις μεγάλων έργων σε μικρότερα είναι στην ημερήσια διάταξη, με στόχο την ανάθεσή τους χωρίς διαγωνισμό, με αδιαφανείς διαδικασίες. Ο νόμος επιτρέπει απευθείας αναθέσεις για έργα με προϋπολογισμό έως 15.000 ευρώ. Ενα οδικό έργο, για παράδειγμα, κόβεται σε μικρότερα και προχωρεί χωρίς διαγωνισμό. Ετσι, έχουν φθάσει να χωρίζουν τα πεζοδρόμια σε αριστερά και δεξιά. Τα τελικά ποσά δεν είναι ευκαταφρόνητα, αφού έτσι υπάρχουν δήμοι που διαχειρίζονται έως και 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο.


Διαπιστώθηκε ακόμη, ότι σε αρκετές περιπτώσεις, που επρόκειτο για δημόσια έργα υψηλού οικονομικού αντικειμένου, δεν απεστάλησαν οι συμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο, αλλά συνήφθησαν χωρίς να ελεγχθούν. Πάντως οι παραβάσεις, που για μία ακόμη φορά κατέγραψαν οι δικαστικοί σχηματισμοί του Ε.Σ., ήσαν οι απ’ ευθείας αναθέσεις, η συμμετοχή εργοληπτικών εταιρειών χωρίς την υποβολή όλων των απαιτούμενων επί ποινή απαραδέκτου της προσφοράς, όπως ονομαστικοποίηση των μετοχών και αναλυτική κατάσταση μετόχων, απόρριψη προσφορών ως υπερβολικά χαμηλών χωρίς έγγραφη αιτιολόγηση από πλευράς διαγωνιζομένων. Ακόμη, μη νόμιμη ανάθεση εκτέλεσης συμπληρωματικών εργασιών στον αρχικό ανάδοχο και μη τήρηση κανόνων δημοσιότητας σε επαναληπτικό διαγωνισμό.

Να λοιπόν πως αθώοι πολίτες εμπλέκονται στον πόλεμο κατά τις διαφθοράς όταν τα ονοματίζεις ως έχουν.
Να λοιπόν πως τρωκτικά και αρπαχτικά ζουν και εκτρέφονται από τα εναπομείναντα κουφάρια που αφησαν οι εκτροφεις τους.
Να λοιπόν πως βρίζουν και συκοφαντούν πολίτες που δεν έχουν καμιά ανάμιξη σε όλα αυτά, αλλά ο πανικός που τους διακατέχει δημιουργούν εικασίες στο ελλιπές νοητικό τους υπόβαθρο και πέφτουν σε ατοπήματα.


Αυτοί είναι οι Γρεβενιωτες που πρέπει να τους απομονώσουμε γιατί είναι η τροχοπέδη για την ανάπτυξη του νομού μας.
velos

Δεν υπάρχουν σχόλια: